Disfunció craniomandibular (DCM)

La Disfunció Craniomandibular és un conjunt de molèsties que s’originen en la zona orofacial i cervical (dents, musculatura masticatòria, articulacions temporomandibulars, coll i espatlles) i que sovint es confonen amb problemes d’origen neurològic, cervical, o d’oïda. 

Molts dels pacients que sofreixen de DCM visiten tot tipus d’especialistes (neuròlegs, otorrinolaringòlegs, internistes, maxil·lofacials) abans que poden posar nom al que els passa: Disfunció Craniomandibular.

La DCM no és greu, però pot arribar a limitar molt la qualitat de vida de qui la sofreix. Si sospites que pots ser una d’aquestes persones, contesta el següent test i sortiràs de dubtes.

Test:
PATEIXO DE DCM?

Contestant cinc preguntes et podràs fer una idea de si pateixes de DCM.

0%

Abans de començar…

1. Et fa mal l'oïda?

Si has anat a l’otorrinolaringòleg (ORL) i no ha detectat cap anomalia a les teves oïdes, és molt possible que aquestes molèsties tinguin el seu origen al voltant de l’articulació temporomandibular o la musculatura masticatòria.

2. Se't bloqueja la mandíbula (dificultat per obrir-la o tancar-la)?

És possible que el “menisc” de la teva atm (en realitat es diu disc articular) estigui una mica desplaçat i pugui ser un estorb en segons quins moviments de la mandíbula. També podria ser que siguis hiperlax@. No és res greu però t'anirien bé uns quants consells sobre postura i control d'hàbits!

3. Tens dolor a les galtes, temples, articulació o barres un cop a la setmana o més?

El dolor a les galtes és la molèstia més freqüent dels nostres pacients. S’origina al múscul masseter, que és el principal muscle que utilitzem per a mastegar. Si fa mal és perquè està hiperactiu….i per tant, és possible que apretis o restreguis les dents (se’n diu bruxisme).

4. Tens dolor al menjar o a l’obrir la boca, al menys un cop per setmana?

Si obrir la boca àmpliament et costa, podria ser per tensió muscular o per problemes al disc articular. Les dents, a més, són més sensibles a la pressió i als canvis de temperatura en persones bruxistes.

5. Tens mal de cap, al menys un cop per setmana?

La cefalea tensional és molt freqüent en la DCM, i s’origina en la musculatura masticatòria i els punts gatells que aquesta conté al seu interior. Pensa que estem construïts a base de cadenes musculars, i si els teus músculs masticatoris no funcionen correctament, poden provocar a més a més molèsties a altres zones relacionades, com les espatlles i les cervicals.

PATEIXO DE DCM?
RESULTAT:

POSSIBLE DCM

Si has contestat que si al menys a una d'aquestes preguntes, és possible que tinguis una DCM. Seria recomanable indagar més profundament en el teu historial. No dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres, et podem ajudar!    RESULTAT:

    NEGATIU!

    Sembla que tens un sistema masticatori molt sa, i la millor manera de mantenir-lo així és fent una revisió. Estarem encantats de visitar-te!